Taxatierapport 

Snelle afhandeling. Binnen 24 uur de waarde.

Uw woonhuis of bedrijfspand taxeren?  

Wij taxeren bijna iedere dag en worden permanent bijgeschoold. Onze makelaar- taxateur staat ingeschreven in het daarvoor bestemde register van het NRVT (Nederland Register Vastgoed Taxateurs). Omdat wij dagelijks betrokken zijn bij de verkoop en aankoop van woningen in Leeuwarden en omgeving weten wij als geen ander wat er speelt op de woningmarkt en in uw wijk. Wij zijn sowieso niet betrokken bij de verkoop van het huis of bedrijfspand wat u koopt. Hierdoor kunnen wij u deskundig en volledig objectief adviseren als het gaat om de marktwaarde van het huis of bedrijfspand.

Bij een taxatie letten wij onder andere op:

  • de staat van onderhoud van de woning of het bedrijfspand
  • inhoud en oppervlakte conform NEN2580 
  • de bouwwijze, constructie en de  kwaliteit van de materialen
  • hoe energiezuinig is de woning of bedrijfspand
  • en misschien wel de belangrijkste fatoren: de ligging en omgeving.

Huis taxeren? U krijgt een gevalideerd taxatierapport

Onze taxaties zijn geschikt voor alle geldverstrekkers in Nederland. De goedkeuring van uw taxatierapport wordt gedaan door Taxateursunie en het NWWI. Dit noemt men een zgn. gevalideerd taxatierapport. Dit betekent dat u een goed onderbouwd en verantwoord taxatierapport krijgt waar u en uw geldverstrekker op kunnen vertrouwen. Voor de verstrekking voor een hypotheek of voor uw koopbeslissing. 

Het doel van de taxatie

Wat is het doel van de taxatie? Een woning kent verschillende waarde's. Een herbouwwaarde voor de verzekering kan een hele andere waarde zijn dan de marktwaarde. Een prachtige ligging is voor het object prijsbepalend, maar niet zo zeer voor de verzekeringsmaatschappij. Een koper hecht een andere waarde aan een woning dan de verkoper. Zo zijn er verschillende invalshoeken waar een taxateur rekening mee houdt en daarom is het van belang te weten wat het doel is van de taxatie. 

Snelle afhandeling van uw taxatieopdracht

Binnen 24 uur na opname krijgt u van ons mondeling de waarde van het woonhuis of bedrijfspand door. Binnen 4 dagen na opname van de woning heeft u het taxatierapport digitaal in huis. U wilt graag dat wij uw huis taxeren? Neem dan contact op voor een afspraak.