Bagijnestraat 52 Leeuwarden

vraagprijs

€ 595.000 kosten koper

Kenmerken

TypeWoonhuis
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte177 m²
Energielabel
Bouwperiode1725
Refresh to make it work.
Frans Hettema Makelaardij
Frans Hettema Makelaardij

Makelaar

058 760 0850
info@franshettema.nl

Interesse of vragen?

Neem contact op via:

WhatsApp Messenger

omschrijving

Wonen in één van de mooiste en meest authentieke straten van Leeuwarden, midden in de binnenstad en in een prachtig monumentaal pand met diepe tuin: die kans heeft u nu!

Het woonhuis is door de huidige eigenaar in de loop der tijd op alle fronten gemoderniseerd met behoud van authenticiteit. Met zijn hoge plafonds, robuuste houten balken, glas-in-lood details en verdere karakteristieke elementen is de lange levensloop van dit bijzondere pand prachtig terug te zien. Deze stadswoning straalt allure uit en is echt een parel om naar te kijken en nog beter, om in te wonen!

Het betreft een woonhuis van twee volledige bouwlagen en een grote zolder met een van de fraaiste halsgevels van Leeuwarden. De hals is versierd met grote, uitbundige, van natuursteen gehouwen klauwstukken met loofwerkguirlandes en een segmentvormige bekroning. In de borstwering tussen de bouwlagen geven jaarstenen de bouwtijd aan: anno 1725. Tussen de jaarstenen zijn in een barok cartouche de wapens van het echtpaar Roelof Nauta en Antje Buma aangebracht, het echtpaar dat de bouwopdracht verleende. De Engelse schuiframen met kleine roedenverdeling waren voor de bouwtijd zeer modern. De deur met bovenlicht is gevat in een omlijsting van een geblokt kozijn.

Het woonhuis betreft een Rijksmonument en staat in het Monumentenregister (www.monumenten.nl) geregistreerd onder nummer 24100.

Bekijk de uitvoerige fotopresentatie en plattegrond voor een complete indruk van dit prachtige monumentale pand! Geinteresseerd? Vraag dan een bezichtiging aan via www.franshettema.nl of bel met ons NVM makelaarskantoor.

INDELINGSOMSCHRIJVING
Begane grond:
Entree, hal met tegellambrisering. Woonkamer aan de voorzijde met fraaie marmeren schouw en vensterluiken. Hal met toegang tot toilet, trapopgang en woonkamer aan de achterzijde met rookkanaal, openslaande tuindeuren en toegang tot het souterrain waar de keuken te vinden is. Aangebouwde stenen berging met deur naar de achtertuin met steeg/achterom. In de beschutte, groene en sfeervolle achtertuin is het heerlijk vertoeven op het terras met zicht op het fraaie tegeltableau onder de overkapping, de vijver en de leibomen.

1e verdieping:
De statige houten bordestrap leidt naar de overloop, 3 slaapkamers, badkamer met marmeren vloer, ligbad/douche, toilet en wastafel.

2e verdieping:
Grote zolderruimte waar de balkenstructuur in het oog springt. Momenteel is de ruimte in gebruik als slaapkamer maar ook geschikt als werk- of hobbyruimte. Badkamer met douche, toilet en wastafel.

Disclaimer:
De verkoopinformatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Toelichtingsclausule NEN2580. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Delen op socialmedia

Helaas..
Dit object is niet meer beschikbaar

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 058 760 0850 of WhatsApp via 06-51604155 voor direct contact.

Contact opnemen