Hearewei 25 Dronryp

vraagprijs

€ 580.000 kosten koper

Kenmerken

TypeWoonhuis
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte263 m²
Bouwperiode1924
Refresh to make it work.
Frans Hettema Makelaardij
Frans Hettema Makelaardij

Makelaar

058-7600850
info@franshettema.nl

Interesse of vragen?

Neem contact op via:

WhatsApp Messenger

omschrijving

Op een fraaie en woonstand aan de doorgaande hoofdweg in het dorp Dronrijp staat deze ruime en karakteristieke vrijstaande jaren '30 woning (bouwstijl: Amsterdamse School) met garage en een fraaie en beschutte tuin rondom. De woning staat op een perceel van maar liefst bijna 1000m2 (eigen grond) en verkeert in een goede staat van onderhoud. Er is een ruime woonkamer en suite, een werkkamer en een serre waardoor er op eenvoudige wijze ook nog een slaapkamer op de begane grond kan worden gerealiseerd. Op de 1e verdieping zijn 4 royale slaapkamers en op de 2e verdieping is een royale zolder. Op het perceel staat een ruime garage welke vanuit de woning inpandig bereikbaar is. De woning wordt verwarmd d.m.v. een eigen CV installatie en alle kozijnen zijn voorzien van isolatieglas. Er zijn diverse authentieke elementen nog behouden gebleven zoals de granito vloer in de hal, de fraaie glas-in-lood-ramen in de trapopgang en de aanwezigheid van de paneeldeuren.

De totale woonoppervlakte is 263m2 en de inhoud bedraagt 1070m3.

Kortom, een ideale plek om rustig van het buitenleven te kunnen genieten, met de uitvalswegen en de stad Leeuwarden op enkele minuten afstand.

Bekijk de uitvoerige fotopresentatie en de plattegronden in 2D en 3D voor de afmetingen per vertrek. Wilt u de woning bezichtigen? Bel dan met ons NVM makelaarskantoor voor een vrijblijvende afspraak!

INDELINGSOMSCHRIJVING
Begane grond: zij-entree, vestibule, ruime, sfeervolle hal met granito-vloer, trapopgang en toilet. Royale woonkamer en suite met prachtige zichtlijnen door de tuin en de straat. Aangebouwde serre en werkkamer (eenvoudig om te bouwen tot slaapkamer) Dichte ruime keuken met diverse inbouwapparatuur en toegang tot royale bijkeuken (met oa. de opstelplaats voor het witgoed) en diepe kelder (droog). Toegang tot de fraai aangelegde en beschutte tuin rondom, welke o.a. is voorzien van fruitbomen en diverse terrassen.

1e verdieping: via de bordestrap bereik je de ruime overloop met aangrenzend een viertal royale slaapkamers (met vaste kastruimte) en de badkamer, welke is voorzien van een ligbad, douche, vaste wastafel en een 2e toilet. Vaste trap naar:

2e verdieping: royale zolderruimte. Deze ruimte kan eventueel worden benut met meer slaap/werkkamers.


Info over het dorp Dronrijp (www.dronryp.nl):
Dronryp is een dorp in de gemeente Waadhoeke, provincie Friesland (Nederland). Het telt ongeveer 3300 inwoners (begin 2016) en is daarmee het grootste dorp van Waadhoeke. Het dorp ligt tussen het Van Harinxmakanaal en de snelweg A31 tussen Leeuwarden en Franeker. Even ten zuiden van het dorp ligt treinstation Hatsum aan de spoorlijn Leeuwarden-Harlingen Haven. Het dorp kent een rijk verenigingsleven, heeft 3 basisscholen, een supermarkt, drogist, sporthal en overige openbare voorzieningen en faciliteiten.

Historie
Dronryp heeft voorts een rijke historie. De Hearewei getuigt hier onder andere van. In totaal stonden in en rondom Dronryp 10 stinzen. Daarvan bestaat alleen Huize Schatzenburg nog. De stinzen zijn vroeger vaak afgebroken en vervangen door statige boerderijen. De Salviuskerk van Dronryp - ook wel d’ Alde Wite genoemd - stamt uit de 12e eeuw. Het is een bezienswaardig gebouw. In de kerk zit het oudste kerkorgel van Fryslân.Dronryp is het geboortedorp van onder anderen Eise Eisinga en Alma Tadema.

Monumenten
Een deel van Dronryp is aangemerkt als beschermd dorpsgezicht. Verder zijn er in het dorp enkele tientallen rijksmonumenten. Nabij het dorp staat een drietal poldermolens: De Puollen (1850), Kingmatille (1870) en de Hatsumermolen (1878).

De verkoopinformatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Toelichtingsclausule NEN2580. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Delen op socialmedia

Helaas..
Dit object is niet meer beschikbaar

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 058-7600850 of WhatsApp via 06-51604155 voor direct contact.

Contact opnemen