Heechpaed 2 Dronryp

vraagprijs

€ 795.000 kosten koper

Kenmerken

TypeWoonhuis
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte283 m²
Bouwperiode1769
Refresh to make it work.
Frans Hettema Makelaardij
Frans Hettema Makelaardij

Makelaar

058-7600850
info@franshettema.nl

Interesse of vragen?

Neem contact op via:

WhatsApp Messenger

omschrijving

Op een unieke locatie aan de rand van het dorp Dronrijp staat deze luxe, vrijstaande woonboerderij met prachtig weids uitzicht over de landerijen, de kerk d’Alde Wite en een fraai aangelegde tuin rondom. De woonboerderij staat op een perceel van maar liefst 2830m2 eigen grond, verkeert in een uitstekende staat van onderhoud, is strak afgewerkt en voorzien van alle gewenste moderne voorzieningen. Er zijn 2 ruime woonkamers, 1 werkkamer en 5 slaapkamers (waarvan 1 op de begane grond inclusief 2e badkamer). Op het perceel staat een garage met dubbele carport. Verwarming d.m.v. CV en vloerverwarming.

De verbouwingen dateren van 2006, 2011, 2013, 2016 en 2020. Zo is er een grote woonkeuken gecreëerd, zijn er 2 carports aan de bestaande schuur gebouwd, is de tuin onder architectuur aangelegd en is de badkamer op de eerste verdieping vernieuwd. Uiteraard is de woonboerderij in de loop der tijd altijd professioneel en degelijk onderhouden.

De totale woonoppervlakte is 283m2 en de inhoud bedraagt 998m3.

Kortom, een ideale plek om rustig van het buitenleven te kunnen genieten, met de uitvalswegen en de stad Leeuwarden op enkele minuten afstand.

Bekijk de uitvoerige fotopresentatie en de plattegronden voor de afmetingen per vertrek. Wilt u de woning bezichtigen? Bel dan met ons NVM makelaarskantoor voor een vrijblijvende afspraak!

INDELINGSOMSCHRIJVING
Begane grond: entree, hal, toilet, royale L-vormige woonkeuken met plavuizen (vloerverwarming) en tuindeuren. Bijkeuken voorzien van kasten en opstelplaats voor witgoed. Royale 1e woonkamer met fraaie gashaard en spiltrap en vide naar de 1e verdieping, alwaar 4 ruime slaapkamers en een moderne badkamer welke is voorzien van douche, toilet, ligbad, vaste wastafel en vloerverwarming.
Via de werkkamer op de begane grond bereik je de 2e woonkamer, welke is voorzien van een prachtige ouderwetse estriken vloer, schouw met houtkachel en fraai uitzicht over de landerijen en d’Alde Wite. De werkkamer is voorzien van op maat gemaakt bureau en vaste kastenwand.
De slaapkamer op de begane grond is voorzien van een eigen badkamer met stoom/douchecabine, vaste wastafel en toilet. Deze slaapkamer en badkamer zijn voorzien van vloerverwarming.

Heechpaed 2 heeft de status Rijksmonument.

Overige vernieuwingen/verbeteringen:
- nieuwe houten schuur met veranda
- tuin door hovenier onderhouden
- oprit opnieuw bestraat en afwateringsriolering naar sloot aangelegd
- nieuwe boeidelen rondom de vrijstaande garage met dubbele carport
- nieuw toilet
- balklagen/binten aangebracht in tv kamer
- nieuwe pvc vloeren boven
- slaapkamer gerenoveerd inclusief balklagen/binten en dakisolatie

Info over het dorp Dronrijp (www.dronryp.nl):
Dronryp is een dorp in de gemeente Waadhoeke, provincie Friesland (Nederland). Het telt ongeveer 3300 inwoners (begin 2016) en is daarmee het grootste dorp van Waadhoeke. Het dorp ligt tussen het Van Harinxmakanaal en de snelweg A31 tussen Leeuwarden en Franeker. Even ten zuiden van het dorp ligt treinstation Hatsum aan de spoorlijn Leeuwarden-Harlingen Haven. Het dorp kent een rijk verenigingsleven, heeft 3 basisscholen, een supermarkt, drogist, sporthal en overige openbare voorzieningen en faciliteiten.

Historie
Dronryp heeft voorts een rijke historie. De Hearewei getuigt hier onder andere van. In totaal stonden in en rondom Dronryp 10 stinzen. Daarvan bestaat alleen Huize Schatzenburg nog. De stinzen zijn vroeger vaak afgebroken en vervangen door statige boerderijen. De Salviuskerk van Dronryp - ook wel d’ Alde Wite genoemd - stamt uit de 12e eeuw. Het is een bezienswaardig gebouw. In de kerk zit het oudste kerkorgel van Fryslân.Dronryp is het geboortedorp van onder anderen Eise Eisinga en Alma Tadema.

Monumenten
Een deel van Dronryp is aangemerkt als beschermd dorpsgezicht. Verder zijn er in het dorp enkele tientallen rijksmonumenten. Nabij het dorp staat een drietal poldermolens: De Puollen (1850), Kingmatille (1870) en de Hatsumermolen (1878).

Delen op socialmedia

Helaas..
Dit object is niet meer beschikbaar

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 058-7600850 of WhatsApp via 06-51604155 voor direct contact.

Contact opnemen