Nieuwe Leeuwarderweg 2 Wergea

vraagprijs

€ 225.000 kosten koper

Kenmerken

TypeWoonhuis
Bouwvormbestaande bouw
Woonoppervlakte104 m²
EnergielabelF
Bouwperiode1963
Refresh to make it work.
Frans Hettema Makelaardij
Frans Hettema Makelaardij

Makelaar

058-7600850
info@franshettema.nl

Interesse of vragen?

Neem contact op via:

WhatsApp Messenger

omschrijving

Onder de rook van Leeuwarden in het pittoreske dorpje Wergea bieden wij te koop aan deze ruime en fraai gelegen 2-onder-1-kapwoning. De woning staat op een ruim perceel van 478m2 eigen grond en is voorzien van een vrijstaande garage en een heerlijke zonnig gelegen voor-zij- en achtertuin. In totaal zijn er 3 slaapkamers, een moderne doucheruimte, een open keuken en een ruime bijkeuken. De woonkamer is voorzien van een zij-uitbouw en een apart kantoor/werkvertrek. Door het vele lichtinval is het altijd lekker licht in huis en door de tuingerichte ligging heb je veel privacy. Kortom, een ideale gezinswoning en ideaal voor iemand die veel stalling/hobbyruimte wenst.

De vrijstaande garage is voorzien van een zadeldak en heeft een afmeting van maar liefst 9x4 meter. Aan de voorkant van de garage is een royale carport en nog een vrijstaande houten berging.

Bekijk de uitvoerige fotopresentatie en de plattegronden voor een complete indruk van de woning. Wilt u de woning bezichtigen? Bel dan met ons makelaarskantoor op 058-7600850 of stuur een bezichtigingsverzoek via Funda of FranHettema.nl

Indeling: entree, hal, toilet, meterkast, trapopgang. Ruime woonkamer met houten vloerdelen, een uitbouw/tuinkamer en doorloop naar een kantoortje/speelkamer. L-vormige open keuken met inbouwapparatuur. Bijkeuken met opstelplaats voor witgoed en CV. Ruime achter- en zijtuin met veel groen. Vrijstaande garage met carport en eigen oprit/toegang. Vrijstaande bergschuur voor tuingereedschap, tuinmeubilair etc.

1e verdieping: overloop met aangrenzend 3 slaapkamers waarvan 1 met toegang tot balkon. Moderne, betegelde doucheruimte en een separate toilet (vanaf overloop bereikbaar). Vlizotrap naar:
2e verdieping: bergzolder (stahoogte).

Bijzonderheden

- Ruime vrijstaande garage met zadeldak en smeerput
- Ruime carport
- Heerlijke tuin met veel groen en privacy
- CV ketel 2019
- Gevel is nageisoleerd
- Isolerende beglazing in de gehele woning

Aanvaarding: in overleg

Deze verkoopinformatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Toelichtingsclausule NEN2580. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Info over het dorp Wergea (Wikipedia)
Het ligt ten noorden van Grouw en ten zuiden van de stad Leeuwarden, tussen Swichum en Wartena. Door het dorp stroomt de Wargaastervaart, met ook een aantal havens eraan. Aan het noordelijke dorpsgebied loopt de N31. Niet ver van het dorp, ten zuidoosten ligt het Nationaal Park De Alde Feanen. In 2019 telde het dorp 1.710 inwoners. Onder het dorp vallen ook de buurtschappen Angwier, Domwier en Naarderburen. Aan de zuidwestkant van de dorpskern ligt de droogmakerij Wargaastermeer, dat ook wel een eigen gemeenschap vormt.

Warga is ontstaan op een terp te midden van de meren het Wargastermeer, het Jorniahuistermeer en het Hempensermeer. De bewoonde terp bleef in het begin relatief klein maar de 15e eeuw groeide het tot een groter dorp uit. Het werd dan ook meer een vaartdorp, maar was ook over land te bereiken. In de 12e eeuw werd de plaats vermeld als Wartengahe in een kopie van een document van 944. In 1441 werd het vermeld als Werraga, in 1465 als Warraghae, in 1474 als Warregae en in 1579 als Werrega. De plaatsnaam duidt op het feit dat het dorp (ga) was van of gesticht door de persoon Warte. Tot de gemeentelijke herindeling in 1984 maakte Warga deel uit van de toenmalige gemeente Idaarderadeel, die toen opging in de gemeente Boornsterhem. Op 1 januari 2014 is deze gemeente opgeheven, waarop Warga onderdeel is geworden van de gemeente Leeuwarden. In 1989 werd door de gemeente Boornsterhem de officiële naam van de plaats gewijzigd in het Friestalige Wergea. In de gemeente Leeuwarden zijn de Nederlandse plaatsnamen de officiële, behalve voor de plaatsen die werden overgenomen van de opgeheven gemeente Boornsterhem, waarbij de officiële status van de Friestalige namen werd gehandhaafd.

Delen op socialmedia

Helaas..
Dit object is niet meer beschikbaar

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Bel ons op 058-7600850 of WhatsApp via 06-51604155 voor direct contact.

Contact opnemen