25 oktober 2023

Hoe verkoop ik mijn huis voor de beste prijs?

Door Frans A. Hettema

Iedereen kan een huis te koop zetten. Bijvoorbeeld via facebook of op marktplaats. Maar, een huis te koop zetten is iets anders dan een huis verkopen. En dan komt ons specialisme om de hoek kijken.

Hoe brengen wij jouw huis onder de aandacht?
Omdat wij over alle relevante marktgegevens van woningen bij jou in de buurt beschikken en omdat wij een enorm zoekbestand van kopers hebben realiseren wij de beste verkoopprijs voor jouw huis. Wij weten namelijk waar de meeste kopers zich bevinden en daarnaast brengen wij jouw huis bij een grotere groep potentiele kopers onder de aandacht. Dat kan via Funda, via social media maar ook rechtstreeks bij onze zoekers.

Een eerste indruk maak je maar 1 keer!
Voordat jouw woning echt de markt op gaat, gaan wij aan de slag met de voorbereidingen voor de woningpresentatie. Immers, een eerste indruk maak je maar 1 keer. Zo wordt onze fotograaf ingeschakeld die heel veel mooie foto's maakt van het huis, van de tuin en van de omgeving en wordt de plattegrond ingetekend zodat een zoeker een goed beeld krijgt van hoe de woonkamer, de slaapkamers en de keuken eruit zien. De plattegrond kan in 2D maar ook in 3D worden bekeken waardoor de virtuele tour ook al als 1e bezichtiging aanvoelt. De foto's zijn altijd realistisch en worden niet met een enorme groothoek gemaakt, zodat een koper zich niet om de tuin geleid voelt als de woning op de foto toch echt groter leek.

Uiteraard maken wij van alle foto's plattegronden etc. een stijlvolle woningbrochure zodat jouw woning altijd "om top of mind" blijft.

De bezichtiging. Spannend!
En dan stromen de e-mails, belletjes en PB's binnen bij ons kantoor. Het wordt een hele klus om alle aanvragen te behandelen en iedereen de kans te geven jouw woning te bezichtigen. Maar wees gerust, want iedereen krijgt bij ons de kans jouw huis te bezichtigen. Wij nodigen namelijk iedere geinteresseerde uit op een bepaalde dag en tijdstip en de geinteresseerde krijgt dan de exclusieve mogelijkheid te bezichtigen zonder dat daar andere kijkers bij zijn. Na ieder bezoek brengen wij jou op de hoogte van het resultaat van de bezichtiging.

Onderhandelen
Afhankelijk van de belangstelling organiseren wij een inschrijving of we gaan exclusief met 1 kandidaat in onderhandeling. Alle biedingen worden vastgelegd en beoordeeld op basis van de voorwaarden. Voorbeelden van voorwaarden kunnen zijn een financieringsvoorbehoud, een bouwkundige keuring of een verkoop eigen woning. Wij adviseren jou vervolgens met welke koper je het beste een overeenkomst kunt sluiten.

Waarom kiezen klanten voor ons?
Wij zijn al sinds jaar en dag actief op de woningmarkt in Leeuwarden en omgeving. Wij taxeren, kopen en verkopen dagelijks. Onze courtage is transparant en de kosten voor onze makelaar zijn altijd betaalbaar en inclusief btw. Omdat wij een klein team zijn met specialisten heb je ons altijd direct aan de lijn en heb je snel antwoord op al je vragen.

Zoek jij een makelaar in Leeuwarden omdat jij je huis wilt verkopen? Neem dan nu contact met ons op.

25-10-2023
Frans A. Hettema