Je huis taxeren in Leeuwarden

Taxatie van jouw huis of bedrijfspand in Leeuwarden e.o?

Wij taxeren bijna iedere dag en worden permanent bijgeschoold. Onze makelaar- taxateur staat ingeschreven in het daarvoor bestemde register van het NRVT (Nederland Register Vastgoed Taxateurs). Omdat wij dagelijks betrokken zijn bij de verkoop en aankoop van woningen in Leeuwarden en omgeving weten wij als geen ander wat er speelt op de woningmarkt en in jouw wijk. 

Wij zijn sowieso nooit betrokken bij de verkoop van het huis wat jij wilt of gaat kopen. Hierdoor kunnen wij jou deskundig en volledig objectief adviseren als het gaat om de marktwaarde van het huis.

Bij een taxatie letten wij onder andere op:

  • de staat van onderhoud van het huis of het bedrijfspand
  • inhoud en oppervlakte conform NEN2580
  • de bouwwijze, constructie en de kwaliteit van de materialen
  • hoe energiezuinig is het huis of bedrijfspand
  • en misschien wel de belangrijkste factoren: de ligging en omgeving.

Huis taxeren? Je krijgt een gevalideerd taxatierapport

Onze taxaties zijn geschikt voor alle geldverstrekkers in Nederland. Ons werkgebied voor een taxatie ligt binnen een straal van 30km vanaf ons makelaarskantoor in Leeuwarden.

De goedkeuring van het taxatierapport wordt gedaan door het NWWI. Dit noemt men een "gevalideerd taxatierapport". Dit betekent dat u een goed onderbouwd en verantwoord taxatierapport krijgt waar jij en de geldverstrekker op kunnen vertrouwen.

Het doel van de taxatie

Wat is het doel van de taxatie van jouw huis? Een woning kent verschillende waardes. Een herbouwwaarde voor de verzekering is vaak een hele andere waarde dan de verkoopwaarde. Immers, een prachtige ligging is voor het object prijs bepalend, maar niet zo zeer voor de verzekeringsmaatschappij. Een koper hecht een andere waarde aan een woning dan de verkoper. Zo zijn er verschillende invalshoeken waar een taxateur rekening mee houdt en daarom is het van belang te weten wat het doel is van de taxatie.

Snelle afhandeling van de taxatie van jouw huis

Binnen 24 uur na opname krijg jij van ons mondeling de waarde van het woonhuis of bedrijfspand door. Binnen 4 dagen na opname van de woning heb jij het taxatierapport digitaal in huis.

Jij wilt graag dat wij jouw huis of bedrijfspand in Leeuwarden e.o. taxeren? Neem dan contact op voor een afspraak.