Huis taxeren in Leeuwarden


Jouw huis of bedrijfspand in Leeuwarden taxeren?

Wij taxeren dagelijks en worden jaarlijks permanent bijgeschoold. Onze makelaar- taxateur staat ingeschreven in het daarvoor bestemde register van het NRVT (Nederland Register Vastgoed Taxateurs). Omdat wij dagelijks betrokken zijn bij de verkoop en aankoop van woningen in Leeuwarden en omgeving weten wij als geen ander wat er speelt op de woningmarkt en in jouw wijk en buurt in Leeuwarden. 

Wij zijn sowieso nooit betrokken bij de verkoop van het huis wat jij wilt of gaat kopen. Hierdoor kunnen wij jou deskundig en volledig objectief adviseren als het gaat om de marktwaarde van het huis.

Bij een taxatie letten wij onder andere op:

  • de staat van onderhoud van het huis of het bedrijfspand
  • inhoud en oppervlakte conform NEN2580
  • de bouwwijze, constructie en de kwaliteit van de materialen
  • hoe energiezuinig is het huis of bedrijfspand
  • en misschien wel de belangrijkste factoren: de ligging en omgeving.

Gevalideerd taxatierapport

Onze taxaties zijn geschikt voor alle geldverstrekkers in Nederland. Ons werkgebied voor een taxatie ligt binnen een straal van 30km vanaf ons makelaarskantoor in Leeuwarden.

De goedkeuring van het taxatierapport wordt gedaan door het NWWI. Dit is een "gevalideerd taxatierapport". Dit betekent dat jij een goed onderbouwd en verantwoord taxatierapport krijgt waar jij en de geldverstrekker op kunnen vertrouwen.

Het doel van de taxatie

Wat is het doel van de taxatie van jouw huis? Een woning kent verschillende waardes. Een herbouwwaarde voor de verzekering is vaak een hele andere waarde dan de verkoopwaarde. Immers, een prachtige ligging is voor het object prijs bepalend, maar niet zo zeer voor de verzekeringsmaatschappij. Een koper hecht een andere waarde aan een woning dan de verkoper. Zo zijn er verschillende invalshoeken waar een taxateur rekening mee houdt en daarom is het van belang te weten wat het doel is van de taxatie. 

Vaak heeft de opdracht voor de taxatie te maken met een huis kopen of verkopen in Leeuwarden en omstreken en dat je dat nodig hebt voor de hypotheekaanvraag. 

Snelle afhandeling van de taxatie van jouw huis

Binnen 24 uur na opname krijg jij van ons mondeling de waarde van het woonhuis of bedrijfspand door. Je krijgt het taxatierapport z.s.m. digitaal toegestuurd. 

Jij wilt graag dat wij jouw huis of bedrijfspand in Leeuwarden e.o. taxeren? Neem dan contact op voor een afspraak.