Huis kopen in Leeuwarden


Huis kopen in Leeuwarden, hoe pak ik dat aan?

Een huis kopen, hoe pak ik dat aan? Je hebt besloten het huis van jouw dromen te willen kopen. Dat is een hele stap en dan wil je niks aan het toeval overlaten. Professionele aankoopbegeleiding is dan onmisbaar.

Er komen vast veel vragen bij je op, zoals wat is een goed openingsbod op het huis? Op basis van welke voorwaarden moet ik bieden? Betaal ik niet teveel voor het huis? Dit is maar een kleine greep uit de vragen waarmee jij als koper te maken krijgt. Ervaar daarom de toegevoegde waarde van onze aankoopmakelaar Leeuwarden. Wij zijn dagelijks betrokken bij advies aan mensen die een huis kopen of verkopen in Leeuwarden e.o.

Onze toegevoegde waarde

Wij geven jou als jouw persoonlijke NVM aankoopmakelaar de antwoorden op al jouw vragen en aan de hand van een taxatie geven wij jou een eerlijke en reële waarde van het huis wat je wilt kopen. Wij brengen daarnaast alle belangrijke informatie over het huis in kaart, zoals erfdienstbaarheden maar ook de bouwkundige staat en de bestemmingsplannen van het gebied waar het huis staat. Je komt dus goed beslagen ten ijs als je overgaat tot een huis kopen in Leeuwarden e.o. Vervolgens starten wij met de verkoper of diens makelaar de onderhandelingen over onder andere de vraagprijs, de over te nemen roerende zaken, de ontbindende voorwaarden, de aanvaarding etc.

Zoals je ziet begeleiden wij jou van a tot z als je een huis wilt kopen. Wij realiseren voor jou de beste aankoopprijs. En dat voor een scherp tarief. Dat is onze toegevoegde waarde. 

Vraag onze aankoopmakelaar of lees de Funda reviews van onze aankoopklanten onderaan deze pagina!

Wat doet onze aankoopmakelaar?

Hier kun jij op rekenen bij een huis kopen in Leeuwarden e.o.:

  • 1e bezichtiging "op proef" mee en zonder verdere verplichtingen
  • waardebepaling of taxatie
  • bepalen onderhandelingsstrategie
  • onderhandelingen door onze aankoopmakelaar
  • juridische begeleiding bij een huis kopen
  • uitleg en controle van de koopovereenkomst
  • inspectie van de woning voor de eigendomsoverdracht bij de notaris

Onze tips om een huis te kopen

Stap 1: Wat zijn jouw financiële mogelijkheden?

Bij een huis kopen, is het belangrijk om eerst te weten wat je financiële mogelijkheden zijn. Het antwoord hangt af van een aantal zaken. Koop je alleen of met een partner? Heb je zelf flink gespaard of kan je familie bijspringen? Kom je in aanmerking voor een starterslening? Zeker weten wat je maximaal kunt lenen? Neem dan contact met ons op voor een gratis zoekopdracht.

Stap 2: Op huizenjacht

Nu je weet wat er financieel mogelijk is, kan de huizenjacht beginnen. Ben je enthousiast over een huis? Dan is het tijd voor een bezichtiging! Dit doe je niet alleen door goed rond te kijken in de woning, maar ook door van tevoren informatie te zoeken. Op onze site vind je veel informatie die je helpt bij een huis kopen. Ook kun je ervoor kiezen om ons als aankoopmakelaar in te schakelen.

Stap 3: Een bod uitbrengen

Heb je je droomhuis gevonden? Dan kun je starten met onderhandelen. Denk van te voren goed na over je maximale bod. Reserveer ook geld voor een eventuele verbouwing. En vergeet niet om ontbindende voorwaarden in je bod op te nemen. Je kunt dan onder de koop uit als een van de vastgelegde redenen zich voordoet. Bijvoorbeeld als je nog niet zeker weet of je de financiering rond krijgt of eerst een bouwkundig onderzoek wilt laten doen.

Stap 4: Hypotheek regelen

Is je bod geaccepteerd? Dan kun je het voorlopig koopcontract tekenen en de hypotheek gaan regelen. Kies je voor een lineaire hypotheek waarbij je in het begin van de looptijd meer betaalt en ieder jaar steeds minder rente betaalt? Of heb je liever een annuïtaire hypotheek waarbij je iedere maand dezelfde lasten hebt? Onze adviseurs kijken samen met jou naar je wensen, inkomen en toekomstplannen. Maak een afspraak met ons!

Stap 5: Naar de notaris

Zodra je een passende hypotheek hebt gevonden, geeft onze adviseur opdracht om je hypotheek af te sluiten. De officiële overdracht van het huis vindt plaats bij de notaris. De notaris leest samen met jou de stukken door en controleert of je alles geregeld hebt wat je moet regelen. En dan is het tijd om de hypotheekakte te tekenen. Gefeliciteerd, het huis is nu officieel van jou!

Je ziet het. Bij een huis kopen komen veel zaken om de hoek kijken. Wij begeleiden jou bij iedere stap. Vraag onze aankoopmakelaar en maak een afspraak via onze contactpagina

Funda reviews van onze aankoopklanten

Bekijk alle beoordelingen